Ank Lauvenberg

Ank Lauvenberg is geboren in 1951.
Ze studeerde van 1980 tot 1985 aan de AKI te Enschede met als afstudeerrichting: schilderen, beeldhouwen en fotografie Naast het maken van kunst knap ik graag oude huizen op.

Beschrijving van mijn werk:
Ik werk met ijzer en steen en soms met andere natuurlijke materialen. Door deze materialen samen te voegen onstaan er beelden die geinspireerd zijn op oude Ierse vertellingen, zoals de Ulster Cyclus, de Zonen van Usnach enz.

Ik woon en werk gedeeltelijk in Ierland vandaar deze invloed. Ook de stenen zoek ik in Ierland; de vorm en kleur van de stenen zijn het uitgangspunt.

Door de jaren heen heb ik een grote verzameling steen, ijzer en andere voorwerpen opgebouwd, waar ik mee werk.

Momenteel wordt ik vooral geinspireerd door de (vele) koninginnen en koningen uit de verhalen. Het koningschap is niet zo formeel als wij het kennen, maar vooral strijdbaar. Ook de sterke vrouwen in de verhalen spelen een belangrijke rol.

Mijn werk in bezit bij gemeenten en particulieren in Nederland, Denemarken, Zwitserland, USA en Ierland.

h2>EXPOSITIES (selectie)

1986 Zwolle, Galerie "De Rubein"
1987 Hooghalen, Galerie "Maya Wildevuur"
1995 Almelo, Hof 88
2003 Amsterdam, Bijbels museum
2003 Zierikzee, Burgerweeshuis
2004 Ierland, New Quay, Russell Gallery
Collecties:
Werk in bezit bij gemeenten en particulieren in Nederland, Denemarken, Zwitserland, USA en Ierland.

Adeline Oude Wolbers Ank Lauvenberg Audrey Erbany Betty Florians Elma Van Haren Fiona Rijpkema Frank Bolink Gerda Hofman Gert Derks Guusje Beverdam Hanneke Klein Wassink Henk Thüss Herman Van Den Boom Joost Heijdemann Karen Boersma Karl Trompert Marc Otte Marjo Sleiderink Moniek Rutten René Völker Simone Zacharias Sophie Mellema Tine Blom Truus Nij Bijvank Uwe Schierholz Wiebe Bloemena